Георги Георгиев е кандидат за народен представител  на Възраждане“ от

...
Георги Георгиев е кандидат за народен представител  на Възраждане“ от
Коментари Харесай

Георги Георгиев, кандидатът на “Възраждане“ в Кърджали и Хасково

Георги Георгиев е претендент за депутат  на „ Възраждане “ от Кърджали и Хасково. Той беше част от 47-то Народно заседание и представляваше родолюбиво настроените гласоподаватели от 9 кърджалийски многомандатен изборен регион. Сега наново е лидер на листа на  „ Възраждане “ в 9-ти МИР и 29 МИР Хасково.

По време на мандата си в Народното събрание като фаворит на жителите на Кърджали и региона той прояви сериозна интензивност.

Още при започване на работата на 47-то Народно заседание направи предложение, обвързвано с приходите на персоналните асистенти на хората с увреждания. Благодарение на това персоналните асистенти имаха опция да вземат в цялостен размер възнагражденията си. Внесе предложение за промени в Кодекса на труда, с цел да отпаднат дискриминационните ограничавания и всички работещи родители да могат да вземат спомагателни дни отпуск, за това че отглеждат деца. Предложението беше отхвърлено от „ Продължаваме промяната “ и партиите на статуквото. В пленарна зала насочи запитване към Министерството на районното развиване и благоустройство (МРРБ) по отношение на построяването на обходния път на Кърджали. Според Георгиев има план, който към този момент 10 години не се осъществя.

Изграждането на обходния път на Кърджали за него се трансформира в идея. Тя е целта му като лидер на листата на „ Възраждане “ в 9-ти МИР. Според него пътната инфраструктура в област Кърджали е най-лошата в страната. Само 33% от пътищата в региона са в приемливо положение при 41% приблизително за страната. Той показва страдание, че съдружното държавно управление „ Петков “ не е взело насериозно казуса.

Приоритетен е и казусът за приходите на жителите на региона. Те са на дъното в класацията в страната. Като някогашен синдикалист приема това като персонална идея и битка.

Георги Георгиев ще продължи работата си и в региона на обществената политика и достъпа на хора с увреждания до обществени услуги и в 48-то Народно събрани. Един от проблемите е дефицитът на обществени асистенти и лекари.

Георги Георгиев е роден на 13 юли 1979 година в Хасково. Завършва Техникум по автоматизация и машинизация на селското стопанство. Получава бакалавърска степен в Химико-технологичен и металургичен университет в София. Там приключва и магистратура. Има специализация в Бургаския университет „ Проф. доктор Асен Златаров “. 16 години работи в тежката химия, в завод за произвеждане на амоняк. Производството е най-тежко в химическата индустрия. Опасява се, че при прекъсването на доставки на газ за тежката химия, тя ще бъде унищожена като индустрия в страната.

 Първият му интерес към политиката датира отпреди 15 години,  но е временен. През 2018 година схваща за съществуването на „ Възраждане “. Присъединява се през 2019 година От 2019 до 2021 година е ръководител на структурата в родния си град. През ноември е определен за депутат в 9-ти МИР. Оттегля се от управителния пост в  структурата, в този момент е редови член на политическата организация.

Георги Георгиев е твърдо уверен, че „ Възраждане “ ще бъде изненадата на идните избори, а той ще работи интензивно и за двата района, в които е лидер без значение от кой от тях бъде определен като депутат. 

Възраждане е с номер 14 в бюлетината! 
Възраждане за България!
Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР